Comb. Koster-Sommeling, Delft

Winnaar Fondclub Groot Rotterdam Marseille ZLU gelost om 07:00

Winnaars Agen

In de Fondclub waren 105 duiven ingekorft en de top 10 ziet er als volgt uit:

1 Comb Koster-Sommelin Delft

2 Fam. Toom Alblasserdam

3 Fam. Toom Alblasserdam

4 Kootkar P. en Zn Rotterdam

5 H.P. Verheij Hendrik Ido A

6 A.H.M. Pot Rotterdam

7 I. van der Rhee Alblasserdam

8 J.W.Looren de Jong Streefkerk

9 H.P. Verheij Hendrik Ido A

10 Comb Koster-Sommelin Delft

 

Liefhebbers met meer dan 50% prijs:

Fam. Toom  10/5, 2, 3, 11, 13, 16.

H.P. Verhey 10/5,  5, 8, 14, 19, 21, 25.

I van der Rhee  2/1,  7.

Ton van Zwienen  4/2, 18, 26.

 

Met 100% prijs Comb. Koster-Sommeling 5/5,   1, 10, 12, 20, 23.

 

De liefhebbers Koster-Sommeling uit Delft

Weer hebben de Comb. Koster-Sommeling de 1e in de Fondclub  Groot-Rotterdam, dit keer op Marseille. Marseille staat bekend om zijn bergen en de moeilijkheid om thuis te komen richting de kust. Op deze dag was het 25 graden in Nederland, laat staan in Frankrijk! Dat we een hete zomer gaan krijgen wisten we nog niet.

Dit betekent ook dat ze de tweede vaas hebben gewonnen bij de ZLU na succes op Agen nu op Marseille met de 1e Fondclub 5 van de 5 in de klok. Uitslag ZLU Nat.  24e, 113, 187, 433, 458.  Hun prijzenkast puilt met vazen en bekers (zie foto) die zij gewonnen hebben. Wat te denken van

1e Nationale Marathon 8 getekende

1e West Europese Marathon

1e Fondkampioen ZLU 8 getetekende

1e Pyreneencup

1e SNZH kampioenschap ZLU

1e LA COLOMBE JOYEUSE 2e getekende

2e Beste ZLU duiven Wie heeft ze Beter

3e West Europese Super Marathon

5e Beste Europese duif Internationale vluchten met 2009-1081807( Nest zus nachtvlieger X broer van de vader van de Nachtvlieger.

5e LA COLOMBE JOYEUSE 1e getekende

7e Overnachtduif  The Best of the Best

14e Nationaal Marathon kampioen

 

De  winnende duif

De winnaar van van Marseille 3-1141274 is klz  Nachtvlieger x Cor de Heijde Van de 5 duiven die prijs winnen zijn er 4 duiven die uit een dochter van de nachtvlieger komen, net zoals de duif  van Agen, De 333 komt rechtstreeks uit de Nachtvlieger.

Deze winnaar was ook hun eerste van Pau en had toen de 7e prijs. Ze hebben met deze duif weer een toppertje bij, hij is namelijk duifkampioen geworden van de Fondclub Groot Rotterdam.  Maar zij wonnen ook 2e o.aangewezen Superfond en 1e Superfond Aangewezen in de Fondclub. Wat een mooi seizoen hebben zij gedraaid.

 

Systeem

Zij gebruiken de goedkoopste voermengeling Van Tilburg VTB 22. Heel de zomer volle bak en ook grit samen met allerhande. In de de winter schakelen ze op rui mengeling over.

Alles wordt simpel benaderd en simpel houden is hier op zijn plaats.Zij weten zelf heel goed als er wat mankeert bij de duiven en komen dan ook weinig bij de dierenarts. Mochten zij er niet uitkomen dan zullen ze altijd de dierenarts raadplegen.Als ze medicijnen gebruiken wisselen ze elke keer van product.

 

Bijzonderheden

De duiven gaan elke week de mand in. Ze moeten veel kilometers maken om goed voorbereid aan het fondseizoen. Tussen de vluchten heeft de combinatie de duiven niet weggebracht in 2018, maar in de  toekomst gaan ze wel rijden met de duiven.

Naar de vluchten toe krijgen de duiven 1 week rust. Dit is voldoende om de nodige reserves op te bouwen. De duiven mogen elke dag eten uit een volle voerbak. Na 20 minuten wordt dit weggehaald. Zo hebben ze voldoende tijd om dat eruit te zoeken wat ze nodig hebben. De mannen voeren met voer van Van Tilburg. Af en toe krijgen de duiven wat snoepzaad en uiteraard is er Bak allerhande. Verder geen speciale mengelingen. Ook worden de duiven niet speciaal opgevoerd.

Bert en Mart succes met de vluchten.

Frank Oosterhof